Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2016 21:58 - Обзорно за 3-ти март
Автор: luxporto Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1364 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 04.03.2016 22:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Опитах се веднъж да си замълча. 
Все пак като всяка перфектна жена, зная кога трябва да млъкна, знам, мамка му, ама не мога! 
Патриоти, даже не, ПАТРИОТИ, дори ПАТРИОТИ!!!, родолюбци, русофили, русофоби, аполитичти, алогични и най-общо, куцо, кьораво и сакато се изказа, по отношение на трети март, та аз ли да не си кажа, каквото ми е на сърце?
На Шипка, че отидох, отидох, че млади, стари, хубави, хора имаше, вярно е, че срещнах българщината и пророних някоя и друга сълза сред мъглите и знамената, точно така е. С хубавото до тук. Не ме познавате като пацифист и оптимист по празниците. 
Да използвам свободното си време и вродена проклетия, да се обърна към човечеството:
Точка първа, член шести: 
-Да напишеш във фейса, на латиница, с ГлАвНи и МаЛкИ  букви колко си горд и как Фсички бАлгари трябвФа да се гордеят.... Не е нито патриотично, нито означава, че оценяваш саможертвата, направена за свободата, която със сигурност не е като салама. 
Точка втора, член по избор:
-Да се покатериш на връх Шипка в нетрезво състояние и да крещиш като на футболен мач, също не е кой знае какво геройство. В това се включва демонстративно изхвърляне на отпадъци по поляните, напоени с кръв. Ако родината ти е толкова скъпа не би следвало да е толкова трудно да си събереш фасовете, чашките и обелките до най-близкия кош. 
Точка трета, за член да не споменавам:
-Сред българския флаг, самарското знаме, дори руското знаме, да срещнеш транспарант как, видиш ли, Путин бил президент миролюбец... 
Той, човека, може да бъде всичко което реши, но какво общо има с трети март? Последният път като проверих не е участвал в сраженията на Шипка. Ако нечий лик трябва да бъде сред честванията, не много интелект е нужен, за да проумееш, че се прекланяме пред паметта на загинали в името на свободата, а не водим провокативна, неуважителна и евтина политическа пропаганда. 
-Същото се отнася до всички останали привърженици на отдели партии, намерили си добро извинение, за да се сдрачкат за това кое правителство/партия/лидер е съсипал/о/и най-живописно родината. Героите са се борили за свобода, за народа, за земята си, за семействата си, а не само за по-червените, сините или зелените... За всички нас. Нищо няма да ви стане ако за ден сте повече хора, отколкото агитатори. 
Към местните: 
Благословени да бъдете, да се родите и израстнете в този красив, възрожденски край... Всеизвестно е, че ден година храни и нямаме против кебапчетата по 3 лева, сувенирите и дори биволското мляко с 500 % надценка, но бизнес с толетна?!? Намаление за групи и деца до 13 години?!? Пресолих ли пунктоацията достатъчно? 
Последно към онези, които им се свидеха няколко лева за знаменце, което да сложат на прозореца, но инвестираха многоцифрени суми по механи и барове, по случай... абе тоя празник там, събират се 4 почивни дни, сещ ли се?!? 
ПП: 
Останалите които отделиха време, за да отдадат почит, чакаха на километричните опашки, изкатериха всички стъпала, доведоха дечицата си, развяха трибагреника или просто отделиха минута, за да сменят езика на клавиатурата си, за да не поздравят всички balgari, а българите - БЛАГОДАРЯ. Благодаря, че ви има и че, на най-българското място, споделихме свободата. 




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. crep - Хубаво.
05.03.2016 06:53
На най-българското място споделихме свободата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: luxporto
Категория: Лични дневници
Прочетен: 372024
Постинги: 188
Коментари: 818
Гласове: 1287
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930